Hayırseverimiz Hikmet Akın

Hayırseverimiz Sayın Hikmet AKIN

24.11.2019 1147

Hikmet Akın

05/04/1948 tarihinde Yahyalı' nın Çiğilli Mahallesi' nde dünyaya geldi. İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu' nda, ortaokulu Yahyagazi Ortaokulu' nda tamamladı. O yıllarda Yahyalı' da lise olmadığından ailesi çocuklarını okutmak için İstanbul' a göç etti. 1968 yılında Beyoğlu Ticaret Lisesi' ni, 1973 yılında da İstanbul Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü' nü bitirdi. Yahyalı' nın sımsıcak ikliminde bir zamanlar soluklanan bu bahadır, Beyoğlu-Mısır çarşısının önünde limon, elma satarak ticarete başladı ve bu iş sayesinde kendi tabiri ile "hayat üniversitesi" ni bitirerek tecrübe sahibi oldu. Hikmet Akın, profesyonel anlamda iş hayatına 1975 tarihinde "Vatan Kablo" yu kurarak başladı. 4 çocuğu, 10 torunu, 1 toslağı olan Hikmet Akın, halen Vatan Kablo' da "Onursal Başkan" olarak çalışmaya devam etmektedir.